HTML

SZMCS FLP önkéntes munka, Dunaszerdahely

EVS önkéntesként egy évig dolgozom a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetségnél. Élményeimet, tapasztalataimat osztom itt meg a kedves olvasóval. :)

Friss topikok

Linkblog

Feladataim, ill. az eddig elvégzettek. :)

2010.10.27. 16:29 Tamás Kukor

Kismedve írta, hogy pár sort a Központi Iroda mindennapjairól és a feladataimról is írhatnák. :)

........

Hááát... :) :) :)

Feladatok azok vannak, de elvégzettek még nincsenek, mert nem dolgozom, ez pont a blogon látszik, mert nincs sose kész állapotban... :)

A hétköznapok:

Az igazat megvallva, a munkahelyem nem korlátozódik kimondottan az irodánk négy fala közé, ha pontos akarok lenni, mindig máshol vagyok és ez kiterjed a pincétől a padlásig...

A pincében sok év után Szandival (Rigó Alexandra, abszolvens gyakorlaton van itt) elkezdtük a könyvelési és más felgyülemlett iratanyagot rendszerezni és polcokra pakolni. Ez normál esetben mondhatnánk egy adminisztratív munka, de nekem mint önkéntesnek több, mivel szinte a nullárol kezdtük el az egészet, úgy hogy még Marika nénivel (Mészáros Marika, a könyvelőnő) a vastelepet is megjártuk, mert plussz polcot is csináltam még a rengeteg irathoz az itt talált és a vásárolt alapanyagokból. :) Aztán az időközbeni változások csak tovább szaporították az iratok mennyiségét és sokszinüségét... Remélem egyszer be tudjuk majd fejezni. :)

Aztán itt van egy kicsit feljebb az udvar megtervezése vagy a kapu zárjának a megjavítása. Az udvar most nagyon kihasználatlan és több csapadék esetén sáros. A tervem szerint (Kismedvével szoktunk álmodozni és megbeszélni a dolgokat) itt egy multifunkcionális tér kerül kialakításra, ami hétköznap parkoló, hétvégén kosárlabda pálya vagy pedig rendezvény esetén alakuló tér egy szabadtéri oltárral... Az emletre vezető lépcső alatt pedig egy szabadtéri pad lenne kialakítva, s melette legbelül egy grillsütő.

Következő hely a Cserkészbolt, ide járok karbantartani, szigetelést ragasztani, polcot fúrni, mikor épp mire van szükség...

Újabb hely a könyvelői iroda, ahová szkennelni járok. Az előtérben újságot vagy kulcsot válogatok, vagy éppen szerelek ezt-azt. Itt szoktunk a nagyasztalnál is enni. :)

A konyhában főzök, mosogatok, felmosok.A vizesblokkban mosok magamra.Na most sok nő gondolja, hogy persze... pedig egyáltalán nem esik nehezemre szétválogatni a színeset a fehértől!

Aztán az ügyvezető elnöki irodába járok megbeszélni az aktuális dolgokat, meg nyomtatok, ha szükséges. A következö hely a Tamások irodája, ide azért járok, hogy lássák, hogy dolgozom is... :) A padlásról meg lepakolom régi elődeink papír munkáját (a pincei irattárba), amit csak felraktak nagy mennyiségben. :)

Végül vannak még a házon kívüli munkák, ahol  a feladataim mindig rendezvény függőek. Erről majd egy másik blogfejezetben olvashatok. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onkentesmunkadunaszerdahely.blog.hu/api/trackback/id/tr922403167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása