HTML

SZMCS FLP önkéntes munka, Dunaszerdahely

EVS önkéntesként egy évig dolgozom a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetségnél. Élményeimet, tapasztalataimat osztom itt meg a kedves olvasóval. :)

Friss topikok

Linkblog

Fórum ülés, Visegrád, május 6-8.

2011.05.18. 10:17 Tamás Kukor

A Fórum tagokkal már többször is találkoztam és már volt egy kis fogalmam, mi is a Fórum ülés. Így már nagyon vártam a visegrádi találkozót, ami egyben választás is volt.

A Cserkész Leány Szövetség fogadott és látott minket vendégül. Megmutatták, hol lesz a találkozó és a szállás. Vacsora még sehol sem, helyette két zsák grillszén, meg némi fagyott hús várta, hogy vacsora lehessen. Szilárddal és Bodzival egymásra nézünk. Nem lepődtünk meg a rozsdás bográcsállványon sem, meg azon sem, amikor fát indultunk keresni, de nem igazán akadt.

Aztán mikor láttuk, hogy a lányok nem csak tüzet szeretnének a bogrács alá, akkor gondolkodtunk el és kezdett érdekelni, hogy mit is oktat a modern leány cserkészszövetség, mert a régi dolgokról a történelem könyvekből volt némi fogalmunk.

A helyzetet szépítette az, amikor férfi létemre felsoroltam néhány fűszert a són és pirospaprikán túl, ami jó lett volna a vacsorába. Amikor Kismedvével összeszámoltuk, hogy hány főt is várunk és ahhoz mennyi alapanyag lenne jó, akkor döbbentek meg, hogy ezeket az adatokat nem a helyi kozmetikus adta meg. Szóval dúsítani kellett meg fűszerezni. Na ekkor futott be Puma demizson vörösborral, ami végre színt és ízt is adott a főztünknek. De ő is meglepődött a faszén fűtésű tábortűzön, ami inkább izzott, mint égett... Ha Bodzi nem adja bele minden tudását és nem gyűjtünk be minden faágacskát, talán még ma is másként állna a helyzet. De sikerült...

A vacsora után, ahogy mindig elkezdődik egy baráti beszélgetés. Itt már a másnapi problémák, gondolatok is felmerülnek és kötetlenül megbeszélhetővé válnak. Szerintem ekkor is olyan kemény munka folyik, mint másnap, csak kötetlenebb stílusban. Közben azért elhangzanak régi sztorik, emlékek és nem mentes az egymás ugratásától sem az este.

Másnap a gyönyörű napsütésben a szabadtéren folytatódik az immár fehér abroszos ülés. Megválasztásra kerül a Fórum új elnöke és alelnöke. Elhangzanak az egyes Cserkészszövetségek beszámolói és megvitatásra kerül sok kérdés a közös dolgok kérdésében.

Vasárnap a velünk lévő atya miséjén vehetünk részt, majd megtekintettük a visegrádi várat, ezután visszafele úton még megnéztük egy jövőbeni programunk, az ökoház helyszínét.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onkentesmunkadunaszerdahely.blog.hu/api/trackback/id/tr513530817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása