HTML

SZMCS FLP önkéntes munka, Dunaszerdahely

EVS önkéntesként egy évig dolgozom a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetségnél. Élményeimet, tapasztalataimat osztom itt meg a kedves olvasóval. :)

Friss topikok

Linkblog

Palást, cserkészvezetői (tiszti) konferencia. November 19-21.

2010.11.23. 10:29 Tamás Kukor

Van egy érzésem, hogy Bi-Pi szelleme kísér bennünket, ha központi szövetségi rendezvényekre útra kelünk az odavezető úton. :)

Ez már a harmadik alkalom hogy odaindultunk Kismedvével, s mindig az odavezető úton esett az eső. Ez így volt Füleken, így volt a métabajnokságon is és így van most is. Ha cserkészrendezvényeken esik, cserkész körökben ezt úgy mondják, az alapíto Bi-Pi látogatja a rendezvényt...

Útközben Komáromban Tominak és Kismedvének még bevásárlás, apró ügyintézés. Nekem pedig szlovák nyelvóra. :) És mivel Bea egy hétig iskolában lesz, jó sok házi feladatot adott... :)

Aztán megérkeztünk az Ivánka-kastélyhoz, amiről már sokat beszélgettünk Kismedvével, hogy mik is a tervei vele. Kérte hogy csináljak skiceket, ha van egy kis szabadidőm. :)

Bementünk a házba, hát nagyon büdös gázszag volt. Kiszellőztetünk, bepakoltunk, majd körbenéztünk. Látszatra semmi gond a konvektorokkal/gamatkákkal. Bezártuk a házat és elmentünk vacsorázni. Visszaérve már vártak minket egypáran. Körbenéztünk újra, csak gázszag, s ennek a fele sem tréfa. Kis keresgélés után rájöttünk, melyik konvektor a hibás. Aztán teafőzés és lassan érkeztek a résztvevők. Egy csoport elvonult megbeszélésre (SZCST ülés), a többiek kötetlen beszélgetésbe kezdtek.

Késő este elkezdődött a cserkész IQ felmérés. Mi a Közpnti Irodából Beus, Kismedve meg én véletlen egybe kerültünk, később csatlakozott Bodor Tibor is Rimaszombatból a csapatunkhoz.

Hogy ne nyerjünk, mert az bundának tűnne, próbáltunk lazán játszani. De hogy a végén hogy nyertünk, azt sokan a mai napig nem értik, pedig egyszerű matematika, mondaná Asztalos Zoli. :)

Másnap bőséges reggelivel indult a napjuk a résztvevőknek, ezzel próbáltuk gördülékennyé tenni a programot.Aztán elkezdödött az első előadás: Cserkészcsapat és egyházközség együttműködése: probléma vagy lehetőség?  Borka Iván atya előadásában. Az atya bemutatta az egyházi ünnepkört, melyet szerves részének tekintett a cserkészév megtervezésekor. Ami nagyon tetszett, az a szerepjáték volt, amiben három cserkész eljátszotta az új plébános szerepét, akik különböző fogadtatású helyekre érkeztek. Nagyon tanulságos volt.

Sajnos csak részben tudtam meghallgatni az előadást, mivel a gördülékenység előrébb volt a feladataim közt, úgyhogy irány az ebéd és annak kitálalása, mert a Testet és Lelket együtt kell táplálni. :)

Ebéd után újabb érdekes téma, na meg hogy némi jó is jusson, négy csinos segitő leány jött mosogatni a konyhára. (Köszönjük a segitséget!)

A Nagytáborunk mely jövő évben nagyszabású rendezvénye lesz Szövetségünknek, Kocur László táborparancsnok tálalásában hallhattuk feladatokkal fűszerezve.

Ezután kis meglepetés a szünetben, a friss pattogatott kukorica és ropogtatni való, a tea és kávé mellé, megfelelő konferencia légkört biztosítva.

Mivel a nagytábor szekció előadás elhúzódott, kis késéssel kezdhette meg a Szövetségi rendezvényeink elöadását Asztalos Zoltán cserkésztestvérünk. A hallgatóság segítségével remek statisztikát csinált a különféle rendezvényekről, ami megmutatta, hogy is áll a Szövetség rendezvények terén.

A vacsora egy óra késéssel került tálalásra, mikorra mindenki nagyon éhes volt már. Utána még másfél órás munka következett, amely mutatja a konferencia színvonalát. Este házimozi keretében megnéztük az előző szövetségi táborok videóit.

Mi Tomival még átnéztünk a szomszédos tornaterembe, ahol 24 órás szablya vívás volt. Reggel az ébresztő óra ellenére elaludtam, és azóta is szégyellem magam, hogy Tomi és Kismedve tálalták a reggelit és nem segíthettem nekik. (Kismedve szerint nincs miért!)

Ezután misén voltunk, majd takarítottunk, felmértük az új szekrények helyét az árajánlathoz, aztán útnak indultunk.

Útközben megálltunk még Szímőn a leendö vízitelepnél, meg a nagymegyeri csapatotthonnál. Dunaszerdahelyen kipakoltunk a Székháznál és miután Szilárd Tomival hazaindult, elkezdtem rendet tenni a visszaszállított holmik közt. Hamar el is aludtam, amikor végeztem.

Meghívó információkkal: http://www.szmcs.sk/rendezveny/2010/cserkeszvezetoi-konferencia-0
Cikk és fényképek a rendezvényről: http://www.szmcs.sk/hirek/tiszti-konferencia-jovobeni-iranyokrol

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onkentesmunkadunaszerdahely.blog.hu/api/trackback/id/tr772467423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása