HTML

SZMCS FLP önkéntes munka, Dunaszerdahely

EVS önkéntesként egy évig dolgozom a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetségnél. Élményeimet, tapasztalataimat osztom itt meg a kedves olvasóval. :)

Friss topikok

Linkblog

Kontroll alatt

2011.02.08. 11:48 Tamás Kukor

Csörög a telefon, Szilárd felveszi. Izgatott hang a telefon túloldalán.

- Szia Szilárd, Lívia vagyok, az előbb hívtak a IUVENTA-ból. Meglátogatnák az önkéntest, kérdezték, hogy bent lesztek-e?

Mire a válasz:

- Természetesen! :)

- De van még egy gond. :( Aznap vizsgázom, nem tudok ott lenni... :(

- Ez csak akkor gond, ha nem tanultál a vizsgára és nem érsz el jó eredményt! Természetesen megoldjuk a Monitoringot nélküled is. :)

- Tanultam, de mégis mit mondanak majd.

- Azt majd elmondjuk, ha elmentek, te csak tanulj és segítsen a jó Isten!

 

Jövő hét csütörtökön ellenőrzés. :) Mit mutassunk meg nekik? A térkövet, az irattárat, a rendezvényeket?! Az elmúlt időszakban olyan sok mindent csináltunk, hogy az már tényleg sok...

A papírjaim is rendben vannak: tartózkodási engedély állandó lakcímmel 5 évre (!), szlovák és francia betegbiztosításom. A pénztárblokkok szépen gyűlnek a fiókban és Marika néni precizitásának köszönhetően a sanonomban is katonásan gyűlnek az irataim.

- Na majd folytatjuk, én most viszem a kocsit a Zber/MÉH/-be, mert kaptunk adomány sílécet meg délután még Komáromba is menni kell, a bútorpakolás miatt.

Aztán eljött a nap. Megreggeliztünk, egy kis portörlés. Marika néni is bejön reggel, pedig neki ma továbbképzése van. Megnyugtatjuk hogy minden rendbe lesz.

Megérkezik két kedves hölgy, a bemutatkozást követően a tárgyalóban foglalunk helyet. Alaposan és tüzetesen átnéznek mindent. Megkérdezik, hogy állok a szlovák nyelvvel? Kérdeznek is rendesen, mit tudok, de az izgalomtól minden németül ugrik be. Beus kisegít meg Kismedve is súg. :) Megnézik, hol lakom, hol alszom, mosok, zuhanyzom... Nagyon tetszik nekik a kis cetlikre írt tárgynevek (csakis szlovákul!) ide-oda ragasztgatva.

Kérdezik, hogy folytatok e propagációs tevékenységet a programról. Keresik a számlákat, de mikor megtudják, hogy mindezt ingyen végzem, mivel erre nem kaptunk meg a pályázati pénzt, nagyon barátságosak lettek...

Csak olyan kicsi dolgokra hívták fel a figyelmünket, hogy EU-s pályázatnál illik kirakni a pályázati emblémát a bejárathoz. Ezt már pótoltuk is.

De az értékelésünk így is nagyon pozitív lett. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onkentesmunkadunaszerdahely.blog.hu/api/trackback/id/tr472606835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása