HTML

SZMCS FLP önkéntes munka, Dunaszerdahely

EVS önkéntesként egy évig dolgozom a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetségnél. Élményeimet, tapasztalataimat osztom itt meg a kedves olvasóval. :)

Friss topikok

Linkblog

Cserkész-fitnesz 2. :)

2011.01.18. 15:11 Tamás Kukor

Ezt gyorsan megírom, mert Bodzi is szeretné. :)

Mivel egy kicsit eltunyultam az íróasztal mellett, hiányzott egy kis mozgás is, így kapóra jött Balogh Kati, a révkomáromi csapatparancsnokunk által szerzett Szövetségi adomány. :)

Az SZMCS-ben sok helyen kell még munkálkodni azon, hogy élhetőbb házaink legyenek, és ehhez pedig megfelelő bútorok is kellenek.A bútorokhoz bútorlap meg egy jó kezű asztalos.

A felajánlás kb. 20 db, a szociban keletkezett kiselejtezett szekrény - különböző formájúak, oroszosan nagy bútorlapokból összefúrva, semmi cicoma. Bútorként így nem sokra mennénk vele, de szétbontva zseniális dolgok készülhetnek belőle. Bontva kb. öt utánfutónyi lesz a bútorlap, és sokkal gazdaságosabb is szállítani. Ötletek is vannak szép számmal, mit kéne építeni belőle és hova.

Már csak kell némi segítség. Épp kapóra jön a karácsonyi vacsora lemozgatása, na meg az is, hogy sokaknak a vizsgaidőszak elég mozgásszegény. Meghirdettem az újabb "Cserkész-fitnesz"-t. Nagy örömömre erre hamar jöttek is a jelentkezések. :)

Némi egyeztetés után már Komáromban, a nővérszállón voltunk. A szétszedési trükköket még kollégista koromba lestem el, ezeket átadva hamar elemeire hullott az első szekrény.

Nagy volt a lelkesedés, Hegyiben pedig "Isteni erő" működött, ahogy a szekrény tetejét felcsapta. Nemhiába, a hit ereje hegyeket, akarom mondani szekrényeket mozgat meg.

Az első emeleten a mellékfolyosó lassacskán megtelt különválogatott bútorlapokkal. A cserkész, ahol tud segít alapon még a maradék szemetet is lehorduk a kukába. A lakók meg nem győztek ámulni és dicsérni minket, lelkesíteni, mert látszott rajtuk, rég várták ezt a napot. :)

Aznap az első utánfutót is megraktuk, ami még aznap este megérkezett Dunaszerdahelyre. A következö kedden Kakasnak köszönhetően már az összes lap a székház pincéjében sorakozik várva a további felhasználást.

Kati újságolta, mikor az utolsó adagot pakoltuk, hogy a negyedik szint, ahonnan a bútorok jelentős részét szétbontottuk, az elmúlt hét alatt teljesen kivirágzott és az egész folyosó új köntösbe öltözött. :) Amikor felmentünk, tényleg nem ismertünk rá. Ahol azelőtt szeméthegy és 10 szekrény állt, tiszta folyosó, virágok s a falakon képek fogadtak bennünket. Gyönyörű lett. :)

(2011.01.11-18.)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onkentesmunkadunaszerdahely.blog.hu/api/trackback/id/tr292593033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása