HTML

SZMCS FLP önkéntes munka, Dunaszerdahely

EVS önkéntesként egy évig dolgozom a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetségnél. Élményeimet, tapasztalataimat osztom itt meg a kedves olvasóval. :)

Friss topikok

Linkblog

Fitnes 4. (Palást, május 9-11.)

2011.06.29. 10:18 Tamás Kukor

A Cserkész Fitnest szeretem volna fogalommá tenni és minél több roverkorú embert és nem csak cserkészt megmozgatni.

Több célja is van az egésznek. Első és legfontosabb a közösség építés és a közös együttlétek, ezért jó, ha mindkét nem képviselteti magát. Legyen konkrét célja és programja az egésznek, s ne csak a munkából álljon. Ami még haszna van, az, hogy valami közösségnek hasznos tevékenységet is végezzünk. Erre felé úgy mondják, hogy "brigádmunkát" végezzenek az emberek.

A sikeres földmunka, melynek segítségével a parkoló alapjába került a sok törmelék és a két udvar egy szintre került. Voltak még tervek. Aztán a kastély belsejében is voltak munkák, amiket szintén meg szerettünk volna csinálni. A tervek szerint két hétre leköltözök Palástra. Ezalatt nemcsak a cserkészekkel együtt szorgoskodom, hanem a naponta megjelenő két közmunkás munkáját is segítem, irányítom.

A leköltözés után az első napokban közmunkásokkal dolgoztam együtt és feltöltöttük a kertben található tűzrakó nagy kráterét. Ezután az első kert összeszintezése következett. Szímőről érkezett egy lelkes kis csapat Roman vezetésével. Az emeletes ágyak deszkáit lefurták, ill. a törött és gyenge létrafokokat is kicserélték. Lefestették a zászlórudat, lecsiszolták a "rossz vas" árban megvásárolt kaput és lekenték rozsdaoldóval. A kopja lecsiszolása és első lenolajos leápolása is főleg az ő munkájukat dícséri.

Nagymegyerről is érkeztek mesterek. Ők a villanyt szerelték meg és egy nagyméretű gyönyörű szekrényt állítottak fel a nagyterembe, valamint a konyhaszekrény is új munkalapot kapott. Szentpéterről Moncsi is megérkezett és bekapcsolodott a lelkes brigádozásba. A második hétvégén Fülekről érkeztek a fiúk. Megcsinálták az oszlopok lábazatát, lebetonozták a kopját és felállították az új kaput is. Zúzott kő került a parkoló felére. Sajnos a másik felére még nem, itt még további szponzorok támogatása szükséges.

A terepmunkák és belső munkák közben előkerültek régmúlt munkáinak is a hibái, így több évi rejtettség után a szennyvíz akna, amiből két kocsinyi szennyvizet szállítottak el a tisztítóba, de a dugulás még így sem szűnt meg...

A kastély komfortja végül alaposan megnőtt, de ezzel együtt az időközi állapot felmérés során újabb megoldásra váró feladatok a feladatlistára.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onkentesmunkadunaszerdahely.blog.hu/api/trackback/id/tr353530822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása