HTML

SZMCS FLP önkéntes munka, Dunaszerdahely

EVS önkéntesként egy évig dolgozom a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetségnél. Élményeimet, tapasztalataimat osztom itt meg a kedves olvasóval. :)

Friss topikok

Linkblog

Történelmi vetélkedő Marcelházán

2011.03.31. 14:55 Tamás Kukor

Hosszabb szabadságomról (amit főleg odahaza töltöttem) tértem vissza dolgozni.

Kismedve Angit jelölte meg hogy bármi kérése van a programon, segítsek neki. Egy nagy csomag várt a Központi Irodában. A szokásos dolgok: írószerek, tábla, papír, szövetségi zászló, na meg a jutalmak a díjakhoz.

Útközben felveszem még Ildikót és Mannát, aztán irány Marcelháza. Lassan érkeznek a csapatok. Látszik a készülés heve: minden II. Rákóczi Ferenc körül forog.

Nagy meglepetésemre Erika is itt van! Nem gondoltam, hogy ilyen hamar találkozunk. Megint Teaházat szervez, így hát Mártival besegítünk neki: dekorálunk, asztalokat tolunk össze, beüzemeljük a vízforralókat

Közben Angi egy nagy fényképezőgépet ad a kezembe. Hú, ha ezt Márió barátom látná! Ezt még én sem gondoltam a kertészetin, ahol a legjobb barátom profi fényképész volt. :)

Na itt az ideje megtanuljam ezt is. Furcsa, hogy nem a kijelzőn keresztül nézem a képet. :)

Lassan elindul a verseny látszik a tanár úron, hogy nagyon felkészült. Színes, s érdekes kérdésekkel készült, ért a gyerekek nyelvén. Változatos feladatok és megmérettetések vannak, a tesztben, a kérdésekben és előadásokban.

Közben ingázom a teaház meg a verseny között. Jó ez a fényképezőgép! Kár, hogy ekkora, de nagy a tudása...

Közben egy új rendezvény is elindul. Az alakuló csapatok érdeklődőit várják Zoliék. Sok lelkes érdeklődő van. Mint később megtudom, akár öt helyen is beindulhat a cserkészcsapat.

Egy osztályterembe vonulnak félre, ahol bensőséges beszélgetés és teázás közben építik a jövőt. Besettenkedek egy-két kép erejéig, de látom a zavart pillantásokat, hát hagyom őket dolgozni.

Közben a versenyző gyerekek egy-egy feladatnál összedugják a fejüket. A zsűri négy tagja is árgus szemekkel figyel, s pontoz.

Este előesti szentmisére megyünk. Közben Mannával és Ildikóval beszélgetek a kocsiban. Az eredményhirdetésben kiderül: kicsi a bors, de erős! A második helyezett egy újonc őrs lett. Hát ha ezek így folytatják, cserkész korukban nem semmi őrs lesz belőlük...

Az első helyen a házigazdák, a marcelházi csapat végzett.

Másnap takarítás, pakolás, hazaindulás. Ildikó még felhívott minket beszélgetni komáromi lakásukba. Csakhamar megérkezik Kismedve is a budapesti útjáról. Fáradt. Látszik rajta a sok hajtás és hogy beteg.

Beszélgetünk, meg még megebédelünk. Aztán kiviszem Mannát a vasútra és hazaindulok dunaszerdahelyi lakásomba...

 (2011. március 18-20.)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onkentesmunkadunaszerdahely.blog.hu/api/trackback/id/tr692781987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása