HTML

SZMCS FLP önkéntes munka, Dunaszerdahely

EVS önkéntesként egy évig dolgozom a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetségnél. Élményeimet, tapasztalataimat osztom itt meg a kedves olvasóval. :)

Friss topikok

Linkblog

SOS Fülek!

2010.10.10. 20:05 Tamás Kukor

Szeptember 10-12-én a tervek szerint egy jó hangulatú társadalmi munkára invitált minket az SZMCS és a füleki csapat. Sajnos az indiánt nem vonták bele a szervezésbe, ezért ő esőért táncolt egész nap. 

Egy telefon még Komáromból, hogy lesz e valami, mert szakad az eső… A válasz igen, mert a tető elindult és veszélyes. Útnak indultunk, még felvettük Zolit és Andrást. Útközben megálltunk még a másik két cserkészháznál is megnézni, a jövőben milyen teendő lesznek itt is.

Pontosan érkeztünk, viszont az eső egész úton esett. Az érdeklődés a vártnál kisebb lett, valószínűleg az időjárás miatt mondták le többen is a részvételüket. A jelenlevők tanakodva vártunk, hogy hol is kellene nekiállni másnap a munkának, mert a lovardatető nagyon tönkre volt. Csaba fél hétre ígérte, jön lenyírja a füvet a cserép helyén és nyolcra, mire megreggelizünk, itt a többi segítő is. A jó Isten kegyes volt egy rövid ideig, mert fél hétkor elállt az eső, de mikor a fűnyíró hangja egy fél óra múlva sem szólalt meg, es nem láttak munkát a mennyben sem, tovább folytatták az öntözést...

Vendéglátóink 8 után kezdtek szomorúan előkerülni, már-már lemondva a tetőbontás e napra tervezett nemes cselekedetét. Kis tanakodás után, mert munka mindig akad minden háznál, elkezdtünk belső munkákat megcsinálni, elsősorban takarítani. Lassan elállt az eső és délután tisztulni kezdett az idő. Mi útnak indultunk Kismedvével, mivel este nekem 15 éves osztálytalálkozóm kezdődött. A többiek maradtak és kezdték bontani a tetőt. Mint később megtudtuk, a tervezett tetőbontást vasárnap estig sikerült befejezni, viszont a közeljövőben egy másik hétvégén a téli takarásról kell még gondoskodni.

Sok munka maradt még Füleken, hisz a lovardatetőt újjá kell építeni. A kastélyban is, aminek két termét, konyháját, mosdóját már rendbe szedték a helyi csapat ügyes kezű emberei, még sok munka akad… És akkor még nem is írtam az udvarról. Várjuk a következő önkéntes hétvégét/napot és a további önkénteseket Fülekre.

A cikket eredetileg itt jegyeztem, ill. fényképeket is itt talál a kedves olvasó:

http://www.szmcs.sk/hirek/sos-fulek

 

Tamás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onkentesmunkadunaszerdahely.blog.hu/api/trackback/id/tr92361179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása