HTML

SZMCS FLP önkéntes munka, Dunaszerdahely

EVS önkéntesként egy évig dolgozom a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetségnél. Élményeimet, tapasztalataimat osztom itt meg a kedves olvasóval. :)

Friss topikok

Linkblog

Tamás, s nem Tomi!

2010.12.03. 09:43 Tamás Kukor

Hogyan és miért lettem Tamás, s nem Tomi?

A történet régebbi, mint ahogy azt valaki is tudná... Még nagyon kicsik voltunk testvéreimmel, amikor elkezdték az i betűs kicsinyitőképzőt használni, s mivel anyukánk sosem hívott így, ezt kikértük magunknak... Persze tovább fejlődött ez azzal is, hogyha majd bácsik meg nénik leszünk, akkor hogy néz az ki, hogy Tomi bácsi... A Tamás bácsi az mégis csak jobban hangzik és szebb.

Eltelt néhány év azóta, de ha valahol bemutatkoztam, ott mindig Tamásként, ha kérték a megszólítást, akkor is ebben maradtunk.

Sok év alatt rengeteg helyzet volt, hogy két Tamás volt egy csoportban, ilyenkor is természetesen én voltam a Tamás, a másik a Tomi.

Egy taezéi találkozón meg megesett az, hogy négyen voltunk egy nagyobb csoportba Tamások. Nemhiába szép név, de vicces is volt, amikor összeismerkedtünk egy külföldi fiatallal, akinek bemutatkozáskor minden fiú a Tamás nevet mondta. Meg is kérdezte, hogy Magyarországon mindenkit Tamásnak hívnak? :) Ezt a sztori azon a találkozón aztán többször is eljátszottuk. Azon a találkozón több lány kíséretében együtt mentünk mindenfelé és rengeteg jófej emberrel találkoztunk így. :)

Aztán mégegy indok, hogy miért nem? A Tomi név egy mosópor neve... És az meg végképp nem mondható el rólam, kertészként vagy cserkészként, hogy kímélném a ruhákat és az sem, hogy tisztítom... anyukám meg a mosógépünk is tudna erről mesélni. Az is tény, hogy nem vagyok fékezett habzású sem. :)

Mivel munkám miatt megfordultam osztrák körökben, ott a Thomas kiejtése egy idö után könnyebb. Igaz volt olyan hely is, ahol a kertvezető volt a Thomas, itt aztán megtanulták némi dialektussal a Tamást. :)

Végül, hogy a székházban miért is van már a Beusnak hatalmas kofola tartozása felém? Mikor ide jöttem, már volt itt egy abszolvens, Ollé Tomi, akitől meg kellett különböztetni, márcsak azért is, hogyha szólítanak, ne ugorjunk mind a ketten... A megoldást pedig már ismeri a kedves Olvasó. Ismét Tamás lettem, csak néha téved egy-két kolléga. :)

Aztán még akkor nem is írtam a barátomról, akit szintén Tominak hívnak odahaza és sokat segit nekem mindig. :)

Egyszóval minden hölgynek a figyelmébe ajánlom e szép nevet, már nagyon sok híres embert kereszteltek erre a keresztnévre. :)

Legutolsónak leírom, hogy aki kedveskedni akar, mely napokon teheti ezt meg: január 28. március 7. június 22.július 3. július 6. augusztus 25. szeptember 22. október 2. december 21. december 29. ezeken a napokon van Tamás névnap.

Tamás név jelentése: iker. Arám nyelven. Néha nem is lenne rossz, ha kettő lenne belőlem... :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onkentesmunkadunaszerdahely.blog.hu/api/trackback/id/tr432490024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása