HTML

SZMCS FLP önkéntes munka, Dunaszerdahely

EVS önkéntesként egy évig dolgozom a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetségnél. Élményeimet, tapasztalataimat osztom itt meg a kedves olvasóval. :)

Friss topikok

Linkblog

Hogy képzelem el a dunaszerdahelyi udvart? :)

2011.01.09. 17:45 Tamás Kukor

Amikor kertészként egy új munkába kezdek, mindig fő célom az, hogy megismerjem azokat az embereket és azokat a körülményeket, ahova és akiknek megtervezem, majd megépítem a kertet.

Szeretem, ha egy kert vonzó, ugyanakkor funkciója is van, s a tulajdonosa sokat tartózkodik benne.

A szövetségi székház sem kivétel ez alól, mivel ennek használói a Központi Iroda és a BiPi kft. cserkészboltjának dolgozói és önkéntesei, a dunaszerdahelyi cserkészek és az ide látogató vendégek. Mentorom megbízott, gondoljam át a lehetőségeket.

Amivel szembesülnöm kellett, a munkám során az az volt, hogy az udvar elég kicsi, ugyanakkor több feladat ellátására is alkalmas kell, hogy legyen.

Ami szembetűnt, hogy a rosszul elhelyezett épitmények miatt nagyon sok a kihasználatlan terület. Aztán kevés lehetőséget teremt a közösség építésére, valamint a kocsik is csak úgy tudnak parkolni, hogy egymást akadályozzák. Az udvar füves területe inkább szántó az ott parkoló kocsik miatt. Az is feltűnt, hogy szomszédunk panoráma ablaka is a mi udvarunkat nézi.

Lássuk mit is tudunk tenni?

Először is a szürke hétköznapokban a legtöbb időben az udvar parkoló. A harangláb áthelyezésével és némi térkövezéssel megnő a terület, ugyanakkor viszont a kényelmesebb parkolás is biztosított.

Az így kapott szabad területen, amikor hétvégén nincs az udvaron autó, a falépcső oldalára felhelyezett kosárlabda palánkkal egy jó játszótér kapható. A harangláb áthelyezésével és a zászlórudak, valamint egy tábori oltár elhelyezésével kialakítható egy alakuló tér is ezen a multifunkcionális területen. A kerítés mellett egy zöldsáv kapna helyet madáretetővel, itatóval, valamint pergolával megmagasitanánk a kerítést, amit aztán befonhat a borostyán és a vadszőlő.

A lépcső alatt kerti kiülő helyezhető el, a közelében kerti grillel, ami az "idősebb" korosztály számára nyújthat színteret közösségépítésre, pihenésre.

Hogy mikor lesz a tervekből valóság???

Dunaszerdahely és a Cserkész Fitnesz Klub novemberben már nagy lépéseket tett, hogy mindez megvalósuljon. :) (lásd: onkentesmunkadunaszerdahely.blog.hu/2010/11/18/egy_nehez_de_gyonyoru_nap_avagy_terko_adomany_november_17)

Tavasszal még egy építőtábor és remélem, mire véget ér augusztusban a FLP programom, egy új udvar köszönti majd az ide látogatót. :)

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onkentesmunkadunaszerdahely.blog.hu/api/trackback/id/tr192486522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása