HTML

SZMCS FLP önkéntes munka, Dunaszerdahely

EVS önkéntesként egy évig dolgozom a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetségnél. Élményeimet, tapasztalataimat osztom itt meg a kedves olvasóval. :)

Friss topikok

Linkblog

Nagytábori megbeszélés a plébánián

2011.03.29. 14:54 Tamás Kukor

Ketyeg a paradicsom!

Beindul a pomodoro módszer!

Újra a konyhán kapok szerepet. A közösségi épület felújítás alatt, nagyon szép lesz, ha elkészül. Az udvaron maradék téglahalom. Kismedve már látja is, tele különféle címeres téglákkal. Na ebből kérünk. Én is gondolok Pistire, a Hit és Fény közösségből, aki lakásukat ezekkel a téglákkal ízlésesen díszítette.

Bepakolunk, felmérem a terepet, van szinte minden. Kávéfőző nincs! Na ez így nem lesz jó... Új segítséget és egyben főnököt kapok a konyhára. Erika a teaházak és vk táborok GH-jának szakértője.

Rögtön egyeztetünk. Megjön Kacza is, tőle létszámot, időpontokat kérünk. Lassan megérkezik az atya is, s kérdi: minden rendben? Kérésünkre egy vadonatúj kávégépet hoz és a téglákból is szívesen ad.

A kihelyezett Központi Iroda is berendeződik lassan a konyhában. Sok a dolog, míg a nagytábor szerveződik, az új önkéntes programot is intézni kell. Líviával és Kismedvével egyeztetek: kit, mivel és mire szólítsunk meg. Egy vagy két önkéntest akarunk??? Hogy szólítsuk meg az érdeklődőt, hogy el se riasszuk, de azért dolgos és céltudatos embert kapjunk. Meg ha kérdései vannak, akkor merje feltenni azokat...

Teát főzünk, dolgozik a csoport. A paradicsom ketyeg...

Néha betekintünk a programra, de azért a csülkös babgulyást, amit Kismedve meg Tomi előkészített, folytatni kell. No, akkor ha ez a végleges létszám, beáztatom a szükséges babot holnapra.

Megnézzük, mit és mennyit rakunk ki reggelire. Az emberek meg, hogy már sokadszor bizonyítunk a konyhán, érdeklődve várják: mi lesz a menü. :)

Közben gépelem az irodai munkáim meg a leveleim wordbe. Majd ha lesz internet, akkor csak bemásolom. Lassan elkészül az első felhívás. A szünetben mutatom Líviának, átírja és a végeredmény egy USB kulcson Kismedve gépébe kerül. Majd ő véglegesíti. De egy másféle felhívás is kellene. Nézem a kapott mintákat és már csinálom is.

Közben megtudok ezt-azt a gödöllői életről, a vendéglátásról, a koleszos életről és és Erika további terveiről.

Másnap reggel korán kelünk. Erika is jön. Fő a tea és készül a reggeli. Aztán nekiállunk a babgulyásnak is. Egymás után mennek a dolgok, csak a zöldség egy része elveszik a hűtőben. Na, még épp időbe kerül elő, hogy belefőjön. Tartalmas lett az ebéd. :)

Vacsorára a spagetti adagot csökkentenünk kell. Megtanulom, hogy a Morcadellát (paradicsomos,szójababos szósz) állandóan keverni kell, mert visszatámad.

Ezen a hétvégén is jól sikerült a GH-zni és Kismedve meg is találta a helyünket. A nagytábori központi GH-n fogunk dolgozni Erikával, amit nem is bánok, mert össze tudunk dolgozni. :)

(Március 4-6., Felsőszeli)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onkentesmunkadunaszerdahely.blog.hu/api/trackback/id/tr282781986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása