HTML

SZMCS FLP önkéntes munka, Dunaszerdahely

EVS önkéntesként egy évig dolgozom a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetségnél. Élményeimet, tapasztalataimat osztom itt meg a kedves olvasóval. :)

Friss topikok

Linkblog

Túra- és idegenvezető képzés

2011.04.22. 00:32 Tamás Kukor

Régebben sokat túráztam és amikor a levelező listán megjelent egy felhívás, rögtön átolvastam. Cserkészeknek szólt és én már rég nem fizetek sehova tagdíjat, mivel megszűnt a csapatom és mivel önkéntesként nem is igazán gondolhattam, hogy lesz rá elég pénzem, kapacitásom meg szabadságom, hát tovább gördítettem a levelet.

Aztán telt-múlt az idő, egyszer csak Szilárd megkérdezte (Ollé) Tomit, na meg engem, hogy nem e megyünk el erre a Fórumos közös képzésre? Mivel, akik addig jelentkeztek a szövetségből, különböző okok (többek között időhiány) miatt lemondták a több alkalmas képzést.

Az első képzésre négyen jöttünk össze, na meg Frici a képzőnk. Aztán a képzés alatt a budapesti cserkésztestvérünknek munkája akadt, így a képzést végül ő nem fejezte be.

Hideg napon érkeztünk a Sztrilich Pál Cserkészparkba (Nagykovácsiban, a Julianna majorba). A gázmelegítőket csúcsra járattuk, hogy meleg legyen és ne fagyjon kezünkhöz a toll. Így négyesben hamar összebarátkoztunk. Őrs Erdélyből, Frici Biatorbágyról és mi Felvidékről Tomival együtt.

A képzésen megtudtuk, hogy nemcsak túra- és idegenvezető, hanem parkvezető képzés is ez, amivel majd a cserkészparkok üzemeltetésénél lehetünk majd hasznosak. Már odafele úton kinéztük magunknak a híres Mária zarándokhelyet, hogy betérünk visszafele. Kapóra jött, hogy a képzési alkalom végeztével a vasárnapi misét is megejtsük és egy kis zarándoklatot tegyünk.

A második képzési helyszín Palást volt. Itt mint házigazdák is vettünk részt a képzésen. Korábban érkeztünk és már előkészítve vártuk az Ivánkához este begördülő bogarat.

Az utolsó utunk Csobánkára vezetett, egyben a vizsga helyszín is ez volt. Túráztunk, tájoltunk, na meg meghallgattunk egy hölgyet, aki iskolai keretekben idegenforgalmat tanít. Ő elmondta, hogy ez a papír, amit kapunk, beszámíttatható, ha egyszer Magyarországon idegenvezető iskolába felvételizünk. A vizsga késő éjszakába nyúlt és utó feladatokkal zárult. Az elméleti vizsgán átmentünk, az utófeladatok leadása után kapjuk meg a képesítésünk igazolását.

A képzés, habár az első ilyen volt, folytatásra érdemes némi kiegészítésekkel, változtatásokkal. Az is jó lenne, ha többen vennének rajta részt. Szerintem sokat lehet tanulni rajta.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://onkentesmunkadunaszerdahely.blog.hu/api/trackback/id/tr342815202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása